İnternet Cinselliğin Düşmanı mı?

Çok uzak değil, bundan yirmi sene önceki iletişim teknolojisi ile şimdikini kıyaslamaya kalksak arada uçurumlar olduğunu görürüz. İnternetin tüm dünyaya yayılması ile birlikte ülkeler hatta kıtalar arasındaki mesafeler kalkmış durumda. Facebook, Twitter, Blogspot, Myspace gibi sosyal paylaşım ağları; her yaştan ve cinsten, birbirini tanıyan ya da tanımayan birçok insanı internet aracılığı ile kolaylıkla buluşturuyor. Eskiden bilgisayar denildiğinde akıllara masa üstü hantal makinalar gelirdi. Şimdi ise laptop, tablet pc ve akıllı telefonlar ile internet iletişimi her an insanların yanı başında hazır durumda. Maalesef her şey göründüğü gibi toz pembe değil. İnternetin bu denli hayatlarımıza girmiş olması bir takım olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. İletişimin bu kadar kolay olduğu çağımızda insanlar gün geçtikçe birbirinden uzaklaşıyor. Özellikle metropollerde yaşayan erkek ve kadınlar; karşı cinsle ihtiyaç duydukları sohbet ortamını görüntülü yada yazılı olarak internet üzerinden gerçekleştiriyorlar. Ve sonucunda da ister istemez cinsellikten uzaklaşıyorlar. Aynı uzaklaşma iş ortamında ki sanal işleyişten dolayı ikili ilişkilere engel oluyor.

Bilgisayar ve internetin olmadığı ev neredeyse yok sayılır. İş yerinde bitiremediği işleri evinde yapan insan sayısı işverenlerin de desteği ile gün geçtikçe artıyor. Öyle olmasa bile televizyon yayınlarının kalitesizliği insanları internette sörf yapmaya zorluyor. Dolayısıyla aynı çatı altında yaşayan birçok çift; gerçek iletişimden uzaklaşırken çareyi sanal iletişimde arıyor. Yüz yüze iletişimin yerini sanallık istila etmiş oluyor. Sonucunda ise; sadece akşamları birbirinin yüzünü görebilen çiftlerin köşelerine çekilmelerine, aynı alanda birbirine yabancı gibi davranmalarına, uyku vakti geldiğinde yalnızlığa mahkûm olmalarına, ikili ilişkilerin ve cinselliğin ötelenmesine sebep olmaktadır.

Sanal ortam; insanların kendisi ile ilgili birçok sırrını gizleyebilmesinden dolayı onlara daha cazip geliyor. Sanal flört başlangıçta bir oyun gibi algılanıyor. Sonraları ise duyulan heyecan tutkuya ve hatta aşka dönüşebiliyor. Yolunda giden ilişkisi olan bireyler dahi bu durumdan etkilenebiliyorlar. Çiftlerin bir takım bahaneler uydurarak sosyal paylaşım ağlarında daha fazla zaman geçirmesi, ilişkinin derin yaralar almasına sebep oluyor. Bilgisayar başında yaşanan sanal seks gerçek seksi de engellemektedir. Ekranda üzerinde iç giyim olan bir bayanı gören erkeğin o an dünya ile bağlantısı kopuyor. Gerçek seksteki bütünlüğü yakalayamayan sanalcılar; normal yaşamda da bir takım sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Çünkü sanal sekste yaşanan sınırsız fantazi gerçek yaşamda zor karşılaşılaşılan türdendir.

Bu sorunların çözümü sanıldığı kadar zor değil. Eve iş getirmemek, bilgisayar ve akıllı cihazlardan olabildiğince uzaklaşmak ve partneriniz ile iletişimi yeniden sağlamak için bir takım yöntemler geliştirmek gerekmektedir. Cinsellik insan bedeninin ve beyninin rahatlaması, günlük stresten uzaklaşması için en basit ve kolay yollardan birisidir. Erkeğin eşine sürpriz yaparak satın aldığı fantazi iç giyim kıyafetlerinden biri ile, güzel bir müzik eşliğinde, loş ışıklar altında yaşanan dakikaların yerini hangi sanal ilişki karşılayabilir ki?


''Erkek İlgisizliği'' ile ilgili makalemizi buradan okuyabilirsiniz.