Kadınlar Dırdırcı Erkekler Vurdumduymaz mıdır?

Şu yaşadığımız koskoca evrende kadınların hep dırdırcı, erkeklerin hep umursamaz olduğu tartışması insanlık var olduğu sürece devam edeceğe benziyor. Nedir bu konunun sebebi yada çözümü?

Erkek; eşinin ses tonundaki değişimden yine bir takım işleri istenildiği gibi halletmediğinin sinyallerini alıyor: “Bu çoraplar neden halının ortasında duruyor, köpeği hala gezdirmedin mi, banyonun ampulünü ne zaman değiştireceksin...? ”O duydukları içinden sadece “çorap, köpek ve ampul” sözcükleriyle ilgileniyor. Aradaki diğer kelimeleri duymuyor bile. Bilimsel araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bir gerçek var: Erkeğin beyninde konuşma için ayrılan bölüm ile kadının beynindeki bölüm arasında ciddi farklar var. Herkesin bildiği bu gerçek bilim adamlarınca da tescil edilmiş durumda.

Kadının yaptığı dırdırın tamamı gereksiz ya da erkek tarafından dikkate alınmayan sözler olarak algılamak doğru değildir. “Lütfen yat artık, sabah erken kalkacaksın”, “ilaçlarını içtin mi”, “yeme artık kollestrolün yükselecek” gibi erkeğin yaşam standardını yükselten cümleler bunlardan bazılarıdır. Her ne kadar kadınlar bu söylediklerinin dırdır olmadığını iddia etse de “evet bunu söylüyorum, hımm bunu da söylüyorum” diye itirafta bulunmaktadırlar. Aslında kadının fazla konuşması kendisini önemli hissettirmek için başvurduğu yollardan birisi. Erkekler bu farkındalığa ulaştığında sorunlar büyümeden çözüme kavuşacaktır.

Kadınlar bazen anlatmak istedikleri şeyleri gizleyerek söylerler ve karşı taraftan içgüdüsel olarak anlaşılmayı beklerler. Örneğin “hımm saat geç olmuş, ben yatıyorum” dediğinde erkeğin dişlerini fırçalayacağını, deodorantını sıkıp yanına gelerek güzel bir gece geçireceğini ummaktadır. Halbuki erkeklerin büyük çoğunluğu bir bira daha alarak salondaki koltuğa uzanıp basket maçını seyretmeye devam edecektir. Üzerine giydiği seksi iç çamaşırları ile arzulanmadığını ve sevilmediğini hisseden kadın; yatakta bir süre daha bekleyerek ya uykuya dalacak yada eşine basket maçını zehir edecektir. Erkek ve kadın arasındaki benzer sorunların çözümü doğru iletişim sağlandığı sürece en asgariye inecektir.


İlişkilerde Kavga Nedenleri İsimli Yazımızı BURADAN okuyabilirsiniz.