Keyifli Bir Banyo İçin

İnsanların kendiyle ve vücuduyla baş başa kaldığı ender yerlerden birisi banyolardır. Modern yaşamlarımız bizlere en güzel ve dekoratif banyo olanakları sunsa da yeterli vakit bulamamanın verdiği sıkıntılar bizleri bu güzelliklerden uzak tutmaktadır. Günün yorgunluğundan ve üzerimizde hissettiğimiz kirlerden arınmak için tek yapmamız gereken kendimizi sıcak suyun içine bırakarak kısa süreliğine de olsa dünyayla bağları koparmaktır. Bu yazımızda keyifli bir banyo yapmak için bazı püf noktalarını paylaşacağız. Sıcak suyun kaslarınızı ve sizi gevşetmesine izin verin. 

Mis gibi kokan gül, lavanta, papatya, yasemin veya sandal ağacı aromaları sinir sisteminiz üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Bunu yapabilmek için illa spa merkezine gitmeniz gerekmiyor. Tütsü çubukları ve kokulu mumlar spa merkezini evinize getirmek için iyi bir başlangıç sayılır. Yanınıza alacağınız sıcak bir çay ve kulaklarınızı okşayan güzel bir müzik keyfinize keyif katacaktır.

Küvetteki su ne çok soğuk ne de çok sıcak olmamalıdır. 37 derece güzel bir banyo keyfi için yeterli gelecektir. Suyun içinde geçireceğiniz zamana da dikkat etmeniz gerekiyor. Yarım saati geçen küvet keyfi vücudunuzun buruşmasına ve derinizin kurumasına sebep olur. Vücudunuza yapacağınız masajla dolaşım sisteminizin canlanmasına ve cildinizdeki ölü derinin atılmasına yardımcı olabilirsiz.

Banyodan çıktıktan sonra hemen giyinmeyin. Bornozunuzla yatağa uzanıp biraz vakit geçirmek kendinizi daha huzurlu ve enerjik hissetmenizi sağlar. Banyo sonrası giyeceğiniz en nadide iç giyim ürünlerinden biri; yeni güne güzel bir başlangıç yapmak için atmanız gereken diğer adımdır. Kendinizi arınmış ve rahat hissetmek için banyo keyfine zaman ayırmanız en doğal hakkınızdır. Keyifli banyolar!