Spor Araba Erkekte Şans Yaratır mı?

Erkeklerin kadınları etkilemek için başvurmayacağı yol yok. Hatta bazı erkeklerin dünyaya sadece bu amaç için geldiklerini söyleyebiliriz. Ekonomik gücün getirileri bu tür erkeklere avantaj sağlamakta ve amaçlarına ulaşmak için onlara yardımcı olmaktadır. Spor arabaya oturan mini etekli bir kadının iç çamaşırlarını istemeden de olsa sergilemesi erkeğin doğru bir araba seçimi yaptığı anlamını taşımaktadır.

Amerika'da yapılan bir araştırma; spor arabası olan erkeklerin kadınları etkilemekte ve randevu koparmakta diğerlerine göre bir adım önde olduklarını gösteriyor. Ama bu tip kadınlar genelde kısa süreli ilişkileri tercih eden, uzun vadede evlilik planlamayan kadınlar olarak karşımıza çıkıyor. Spor arabalı erkekler kadınları kendine çekebiliyor ama ileriye dönük ilişkilerde kadınlara itici gelebiliyorlar.

Yine Amerika'da Social Psychology dergisinde yayınlanan bir makalede; spor arabaların eski ışıltılı ve ihtişamlı günleri yitirdiklerini ve kadınların bu konuda daha uyanık davrandıklarını belirtiyor. Makalede; pahalı arabaları ile gösteriş yapan erkekler tavus kuşuna benzetilmiş. Kadınları etkilemek söz konusu olduğunda bütün erkekler aynı strateji peşinde koşmuyorlar. Erkekler bu tür davranışların kadınlarda bir gecelik ilişki isteği uyandırdığı gerçeğinin farkında olarak yeni stratejiler geliştiriyorlar.