Haksız Rekabet

İngiltere’de yapılan bir araştırma, kadınların kıyafet seçimlerinin iş yerindeki kariyerlerinde önemli rol oynadığını ortaya koydu. Ankete yaklaşık 3 bin civarı kadın katıldı. Bunun sonucunda görüldü ki, kadınların yüzde 78’i güzel ve seksi giyinmenin en az zeka, bilgi ve beceri kadar önemli olduğunu ve kariyer hedeflerine ulaşmada fark yarattığı sonucunu ortaya çıkardı. Kadınların yüzde 54’lük kısmı ise, iş yerinde fark yaratmak ve dikkat çekmek için bu tür giyimin önemli olduğu kanaatinde olduklarını belirttiler.

Önemsiz departmanlarda çalışarak üstlerinin ilgisini bu şekilde çekmeye çalışan kadınların hedefine daha kolay ulaştığı tespit edildi. Yüksek topuklu ayakkabılar, dar elbiseler yada dışarıdan belli olan iç giyim ürünlerinin en çok tercih edilen silahlar olduğu ifade edildi.

Erkeklerin yüzde 27’si ise kadınlarla aynı fikirde olduklarını ve giyim kuşamın iş yerinde fark edilmek için önemli bir etken olduğunu belirttiler. Bazı kadınların iş yerlerinde seksi giyim konusunda daha cüretkar davrandığı, bazılarınınsa sadece iç çamaşırlarını belli edecek şekilde giyinerek bu yola başvurdukları ileri sürüldü.