Candy Crush Saga Çılgınlığı

 İnsanlardaki oyun merakı sadece çocuklukta değil, ilerlemiş yaşlarda da devam ediyor. Dijital devrimle birlikte oyunlardaki çeşit ve seçeneklerin artması insanlarıda yeni yeni bağımlılıkların ortaya çıkmasına sebep oldu. Artk vücumuzun bir parçası haline gelen cep telefonları oyun alanında yeni çığırlar açılmasına yol açtı. Yılan oyunu ile başlayan bu süreç Farmville ile devam etti. Akıllı telefonların hayatımıza girdiği andan itibaren ise kimsenin hayır diyemeyeceği çok şeker bir oyun piyasya sürüldü ve insanlar bu oyunu otobüste, metrobüste, cafelerde hatta evlerinde iç çamaşırlarıyla uzanarak bile oynamaya başladılar. Oyunun adı, Candy Crush Saga.

Dünyaca ünlü sanal oyun firması King'in yarattığı bol şekerlemeli Candy Crush üç aynı rengin bir araya getirilip patlatılması mantığına dayanıyor. Oyunun bedava olması ve birçok platformdan oynanabilmesi insanlarda bağımlılık yapması için yeterli sebep. Öyle bir bağımlılık ki dünyada 1 milyar insan hergün bu oyunu bir şekilde oynuyor. Başlangıçta 25 levelden oluşan oyun; onbeş günde bir yeni etabın eklenmesi ile günümüzde 550 levele kadar ulaşmış durumda.

Oyun; her ne kadar bedava olsa da içinde para harcanabilecek bir çok seçeneği barındırmakta. Ekstra can alma, ekstra hareket kaabiliyeti ve level atlamak için küçük miktarlarda harcama yapmanız gerekebiliyor. Oyunu oynayanların yaklaşık yüzde otuzu satın alınan uygulamalara para harcıyor. Bu küçük miktarlar şirkete günlük 650 bin dolar gibi ciddi bir para kazandırıyor.

Oyun esnasında insanların şekere olan tutkusu sürekli canlı tutuluyor ve başarılı atraksiyonlar gerçekleştirdiğinizde egonuzu okşayarak sizi tebrik ve takdir ediyor. Birçok oyun sevmeyen insanı kendisine çeken Candy Crush Saga; dijital oyun tarihine adını altın harflerle yazdırmış bulunuyor.

Farklı bir oyun tercih etmeniz halinde Uzaktan Kumandalı İç Çamaşırları ile ilgili yazımız dikkatinizi çekebilir.