Evlilik Kararı Vermede Erkek Kriterleri

Birçok evli erkek eşinden bahsederken “onunla evleneceğimi ilk gün anlamıştım” şeklinde konuşur. Aslında erkekler, kadınları tam olarak anlamanın imkansız olduğunu söylerler. Ama evlilik konusunda karar vermeleri gerektiğinde, kadınlardan daha hızlı davranırlar.

Öncelikle erkekler kendine güvenen kadınlardan çok hoşlanıyorlar. Elini sıkıca tutan, konuşurken gözlerini kaçırmayan kadın tiplemesi buna en güzel örnek sayılabilir.

Erkek için kadının dış görünüşü ileride kendisine vereceği çocukların fiziksel özelliklerini göz önüne getirdiğinde önemli yer tutar. Kadının iyi yemek yapması erkeği etkileyen faktörlerden bir diğeridir. En azından annesinin yemekleri kadar olmasa da; her akşam makarna, her sabah omlet yedirmemesi başlangıç için yeterli sayılabilir.

Kadının giyim konusundaki tercihleri de erkeğin kararlarını etkiler. Kendi yaşadığı sosyal ortama uygun tarzdaki kıyafetler; erkeğin evleneceği kadını seçmesinde belirleyici unsur olarak ön plana çıkar. Erkek flört aşamasında kadının giydiği her kıyafete dikkat eder. Kendisinde yeterli cesareti bulduğu anda iç giyim tercihlerini de sorgulamayı ihmal etmez. Ve kadına iç giyim konusunda kendi beğenilerini söyleyerek onu yönlendirmeye çalışır.

Uzmanlar eşlerin ilk karşılaşmada oluşan elektriğin aslında ten kokusu ile alakası olduğunu belirtiyorlar. Herkesin kendine has bir kokusu olduğundan tarafların birbirlerini etkilerken bunun da göz ardı edilmemesi gerekiyor.