Bikini ve Mayo Seçimi        

Yazın en sıcak saatlerini geçirdiğimiz şu günlerde serinlemek için en eğlenceli yol, denize ya da havuza girmekten geçiyor. Tatile çıkma planları çoktan yapılmış olsa da henüz bikini ve mayo alışverişinizi yapmadıysanız göz ardı edemeyeceğiniz birkaç püf noktasını bilmenizde fayda var. Suda geçireceğiniz güzel anların kabusa dönüşmemesi, giydiğiniz bikininin konfor ve şıklığınızı tamamlaması ile mümkün olabilir.

Bikini alışverişine çıkmadan önce doğru göğüs ölçünüzü bilmeniz gerekir. Bu işlemi en basit yoldan bir mezura yardımıyla yapabilirsiniz. Şunu unutmamalısınız ki bikini satın alırken günlük kullandığınız sütyen ölçüsünden bir ya da iki beden daha küçüğünü tercih etmelisiniz. Çünkü denizde ya da havuzda ıslanan bikininiz yumuşayacağından kenarlarda oluşacak boşluklar zor durumda kalmanıza neden olabilir. Üretici firmaların farklı göğüs ölçü birimleri kullanması kafanızı biraz karıştırabilir. Ama plaj alış verişine bilinçli bir şekilde çıkarsanız tüm sorunlar size çocuk oyuncağı gibi gelecektir. Böylelikle yalnızca renkler ve desenler arasında seçim yaparak alış verişinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Göğüsleriniz küçük ise üçgen şeklindeki bikinileri tercih etmelisiniz. Straplez ya da boyundan bağlamalı bikini modellerle de oldukça şık bir görünüm sağlayabilir. Küçük göğüslü kadınların çiçek işlemeli, püsküllü ya da yatay geometrik şekiller içeren bikini tercih etmeleri daha akıllıca olacaktır. Büyük göğüslü kadınlar için ise seçenekler daha farklılık göstermektedir. Öncelikle büyük desenli ve açık renkli bikiniler göğüslerinizi olduğundan daha da büyük gösterecektir. Koyu renkli, balenli, destekli ve göğsünüzü saracak bir bikini ile gönül rahatlığıyla suyun tadını çıkarabilirsiniz. İlgiyi basen ve kalçalarınızdan ziyade üst kısma çekmek isterseniz; alt kısmı koyu ve düz renkli olanları, üst kısmı ise canlı renk ve geometrik şekilli bikinileri tercih etmelisiniz.

Vücut hatlarınızdaki kıvrımlar sizi rahatsız ediyorsa fırfırlı mayo modelleri tercih etmenizi öneririz. Yine de bikini giymek isterseniz düşük belli, ipli ya da şortlu modeller yerine koyu renkli, kalın şeritli ve yüksek belli bikiniler sizin olduğunuzdan daha ince görünmenizi sağlayacaktır. Geniş kalçalara sahipseniz tek parça mayo giymeniz daha şık bir görünüm elde etmenizi sağlar. Karın ile birlikte göğsünüzü saran büstiyerli modeller de şıklığınızı tamamlayacaktır.


Kıyafet Seçiminde Vücut Tipinin Önemi isimli makalemizi okumak için tıklayın!