Hangi Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Bütün kadınlar giydiği kıyafetlerle hem tarzı yakalayıp hem de çekici olmayı amaçlar. Bazen kıyafet seçimi esnasında yapılan hatalar tomarla ödenen paranın karşılığını veremeyebilir. Vücut tipine uygun olarak yapılan bilinçli alışverişler ise mükemmel görünmek için atılması gereken en önemli adımdır. Uzmanlar kadın vücudunu; kum saati, elma, armut ve dikdörtgen gibi isimlerle adlandırmaktadır. Sizin vücudunuz bu benzetmelerden hangisine uygun?

İnce bir vücut yapısına sahip iseniz kadınsı görünmek için pek uğraşmanız gerekmiyor. Bir çok kadının giymekten çekindiği kısa etekleri yada dar elbiseleri üzerinizde çok güzel taşıyabilirsiniz. Dar ve vücudu tamamen saran bluzlar şıklığınızı tamamlamak için diğer seçeneklerden birisidir.

Balerinler gibi sıska ve sportif bir beden yapınız var ise vücudunuzu daha dolgun göstermeniz gerekebilir. Bunun için bol kesimli ve etekleri fırfırlı elbiseler size yardımcı olabilir.

Eğer beliniz kalın ise erkeksi görünmekten korkmayın. Pantolon seçimlerinizde düşük belli olanları tercih etmeniz kusur gördüğünüz kalın bel sorununu ortadan kaldıracaktır. Elbise seçimlerinizde Retro tarzı kıyafetlere yönelmeniz belinizdeki fazlalığı gizlemenize yardımcı olacaktır.

Armut vücut diye adlandırılan ve kalçalara indikçe genişleyen bir beden yapısına sahip iseniz bel kısmı dar bol etekli kıyafetleri deneyebilirsiniz. Bacaklarınız kalın ise kısa etekleri tercih etmeyin. Göğüs kısmı hafif dekolteli uzun etekli bir elbise dikkatleri yukarılara çeker ve sizin kusur gördüğünüz kalın bacaklarınızı kamufle eder.

İnce belli kadınların vücudu kum saatine benzediği için bu isimle anılır. Eğer böyle bir vücut yapısına sahip iseniz askılı, kemerli ve pileli elbiseleri tercih etmeniz gerekir. Bu tür elbiseler size olduğunuzdan daha şık ve seksi bir görünüm kazandırır.

Büyük göğüslü kadınlar için de birkaç önerimiz olacak. İç çamaşırı seçimlerinizde toparlayıcı sütyenleri tercih etmeniz hem size daha sportif bir görüntü kazandırır hem de kadınsılığınızdan bir şey kaybetmezsiniz. Kalın askılı bir elbise kendinize olan güveninizi kazanmanızda size yardımcı olacaktır.

Balık etli diye tabir edilen bir vücudunuz var ise bir takım detaylarla fazlalıkları gizleyebilirsiniz. Vücut kıvrımlarınızı belli edecek sargı elbiseler ile muhteşem bir görünüm elde edebilirsiniz. Her kadın güzel görünmeyi hak eder, yeter ki bir takım ince detayları göz ardı etmeden vücut tipine uygun giyinmeyi başarabilsin...


İç Giyim Seçimi başlıklı makalemiz de ilginizi çekebilir.