İç Çamaşırı Nasıl Temizlenir?

Kıyafet temizliği söz konusu olduğunda en dikkat edilmesi gereken ürünler arasında iç çamaşırları ilk sırayı alır. Satın alırken ödenen parayla kıyaslandığında en pahalı olanları sütyen, külot ve korselerdir. Daha kredi kartı taksiti bitmeden, hatalı yıkama ve kurulamadan dolayı paçavraya dönen bir çok giysinizi kaldırıp çöpe attığınız olmuştur.

Sizlere bu makalemizde bir kaç ipucu vererek iç çamaşırlarınızın nasıl daha uzun ömürlü olacağını anlatmaya çalışacağım.

Eğer siz bir iç giyim ve fantazi iç giyim bağımlısı iseniz ve gardrobunuz ipek korselerle, dantelli külotlarla, saten sütyenlerle ve çeşit çeşit kostümlerle doluysa biraz daha dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

İlk önce dikkat etmeniz gereken şey iç giyim ürünlerinizin ya da fantazi iç giyim kostümlerinizin etiketini kontrol etmektir. Saten, ipek yada pamuk gibi kumaşların temizliği biraz zor olabilir ve hassasiyet gerektirir. Özel bakım talimatları size bu konuda yardımcı olacak, elde yada makinada yıkamanız konusunda sizi yönlendirecektir. Aslında işin en kolay tarafı satın alırken etiketi kontrol edip makinada yıkanabilenleri tercih etmek olacaktır. Halbuki makinada yıkanamayan ürünler daha pahalıdır ama çok daha kaliteli ve güzel şeylerdir. Ya elde yıkamanız gerekirse! Korkmayın onun da kolayı var. Öncelikle renkli ve beyaz olanları ayırmanız gerekiyor. Lavaboyu sıcak su ile doldurduktan sonra içine iç çamaşırları için özel olarak satılan deterjanı ilave edin. Çamaşırlarınızı bir saat kadar beklettikten sonra soğuk su ile hassas bir şekilde durulayın. Deterjan kalmadığından emin olduktan sonra sıkmadan bir elbise askısına asın. Sütyenlerinizin kaplarını düzeltmeyi unutmayın ve kesinlikle kurutma makinesine atmayın.

Fantazi iç giyim ürünlerinin mümkün olduğu kadar az yıkanması gerekir. İllede temizlemeniz gerekiyorsa nemli bir bez ile silebilirsiniz. 


İç Giyim Çeşitliliği Hakındaki Yazımızı BURADAN Okuyabilirsiniz.