İç Giyim İsimleri ve Tanımları

İç Giyim

Dış giyimin altına giyildiğinden başkaları tarafından görülemeyen, koruma, hijyen ve konfor amaçlı kullanılan kıyafetlerin genel adıdır. Eski çağlardan beri insanların kullandığı kıyafetlerin başında gelen iç giyim ürünleri; zaman içinde teknolojinin de gelişmesiyle büyük değişim geçirmiş ve çok farklı model, desen ve renkte insanların beğenisine sunulmuştur. İç giyim denildiğinde ilk akla gelen ürünler; atlet, külot ve sütyendir. Bu üç ana ürün baz alınarak onlarca farklı isim altında yüzlerce farklı model ile yeni kombinasyonlar oluşturulmaktadır.

Bayan İç Giyim

Dünya iç giyim sektörünü ayakta tutan en önemli unsur bayan iç giyim üretimidir. Üreticiler imalatlarının büyük bir kısmını bayan iç giyim ürünlerine ayırmışlardır. Fiyat aralıkları ürün ve marka bazında farklılıklar göstermektedir. Bayanlar için sütyen, tanga, g-string, jartiyer, kombinezon ve korse gibi birçok farklı amaca hizmet eden ürün çeşidi bulunmaktadır. Bayan iç giyim imalatında; pamuklu, saten, dantel, penye, ipek ve deri gibi çok farklı kumaşlar kullanılmaktadır.

Külot

Bay ve bayan iç giyim denildiğinde ilk akla gelen ürün külottur. Binlerce yıldır insanlar tarafından kullanılmaktadır. Erkek boxer modelleri daha geniş ve rahat kesimli kalıplardan oluşurken kadınlar, daha vücuda yapışan ve seksi modelleri tercih etmektedirler. Bayan külotları; jartiyer ve gecelik gibi birçok yan ürünle birlikte kullanılmaktadır. Üst kısmında lastik bant kullanılarak vücuda oturması sağlanır. Alt kısmında ise iki bacağın gireceği kadar bir aralık mevcuttur. Bayan iç giyim üretiminin en büyük kısmını oluşturan bayan külotunun boyu kasıklarda son bulduğundan paçalı modelleri üretilmez. Üretiminde ağırlıklı olarak penye gibi pamuklu kumaşlar kullanılır.

Sütyen

İçinde bulunduğumuz yüzyıla kadar kadınlar sütyen kullanmazdı. Bunun sebebi kadınların üst üste çok kıyafet giymeleri idi. Sütyen; bayan iç giyim çeşitliliğinin en önemli unsurlarından biridir. Göğüsleri dış etkenlerden korumak, sarkmasını ve dış kıyafetin altından belli olmasını engelleyerek daha şık ve estetik bir görünüm elde edilmesini sağlar. Silikonlu, askısız, destekli ve sporcular için olan modellerinin yanında emziren anneler için özel olarak üretilenleri de bulunmaktadır. Saten ve ipek gibi gösterişli kumaşlarla üretilen bu iç giyim modeli, penye gibi pamuklu kumaşlardan da üretilmektedir.

Destekli Sütyen

Alt kısmında bulunan metal destekler sayesinde göğüslerin yukarı kalkmasını ve daha dik bir görüntü elde edilmesini sağlar. Destekli sütyenler genellikle küçük veya sarkık göğüslü kadınlar tarafından tercih edilerek onların daha alımlı ve dekolteli kıyafetler giymesine olanak sağlamaktadır.

Desteksiz Sütyen

Bu tip sütyenler göğüsleri tamamen sararak vücuda yapışmasını ve toparlanmasını sağlar. Dış kıyafetin altına giyilen desteksiz sütyenler göğüslerin genel yapısını bozmadan daha şık ve estetik bir görüntü elde edilmesini sağlar. Desteksiz sütyenlerde herhangi bir metal aksam bulunmadığından sporcu bayanlar tarafından da rağbet görür ve onlara daha rahat hareket etme olanağı sağlar. Desteksiz sütyenler, bayan iç giyim sektörünün en estetik ve şık ürünleridir.

Atlet

Genellikle erkekler tarafından tercih edilen, kolsuz ve geniş askılı olarak üretilen bir iç giyim çeşididir. Pamuk ipliğinden üretildiği için ter emici özelliği vardır. Beyaz rengin yanında gri, siyah gibi tonlarda da üretilmektedir. Birçok spor dalında üst giyim olarak da kullanılmaktadır. Yeni nesil genç erkekleri tarafından modası geçmiş bir ürün olarak değerlendirilmektedir.

Korse

Günümüzde doktorlar tarafından bay ve bayanlara sağlık amaçlı olarak tavsiye edilen korseler; bayanlar için dış giyimi daha da güzelleştirmek amacıyla iç giyim sektöründe de kullanılmaktadır. Eskiden bayanlar korselerini giymek için mutlaka birilerinden destek alırlardı. Ama teknolojideki gelişmeler korselerin daha kullanışlı ve estetik bir görünüm kazanmasını sağlamıştır. Pamuklu kumaşın içine yerleştirilen elastik bantlar korsenin vücudu tamamen sarmasını ve dış kıyafetin daha şık bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır.

Jüpon

Etek gibi kısa modellerinin yanında askılı boydan modelleri de mevcuttur. Dış kıyafetin altına giyilerek tarlatan vazifesi görür. Üretiminde saten gibi kumaşlar kullanıldığından dış kıyafetin yukarı toplanmasını engelleyerek daha dökümlü ve estetik görünmesini sağlar. Uç kısmında kullanılan metal aksesuarlarla gelinlik gibi modellerin iç kısmına giyilerek eteğin daha bol görünmesine yardımcı olur. 

Tayt

Çocuk iç giyiminden büyüklere miras kalan, bacakları sıkıca saran, her mevsim giyilebilen bir alt giysisidir. Pamuklu yada penye kumaşlara elastik bir yapı kazandırılarak imal edilir. Kışın “içlik” diye tabir edilen ve erkekler tarafından da giyilen modelleri mevcuttur. Tayt birçok spor dalında da rahatlığı sebebiyle tercih edilmektedir.

Gecelik

Gecelik, bayan iç giyiminin amiral gemisidir. Yatak kıyafeti olarak tasarlandığı için dökümlü kesimler daha çok tercih edilmektedir. Pamuklu, saten, ipek, naylon, tül ve penye gibi çok farklı kumaşlardan üretilmektedir. Dantel, metal ve deriden oluşan süslemelerle; askılı - askısız, kollu - kolsuz, kısa yada uzun modellerle bayan iç giyim severlerin beğenisine sunulmaktadır. Geceliklerde kırmızı, beyaz ve pembe en çok kullanılan renklerdendir. İç giyim sektöründe bol çeşitliliği ile dikkat çeker.

Gecelik modellerini görüntülemek için tıklayın!

Saten Gecelik

Saten gecelikler, satenin kışkırtıcı özelliği niyle kadın vücudunu seksi ve güzel gösterdiğinden en çok tercih edilen gecelik modellerinin başında gelir. Saten gecelikler çeşitli boylarda üretilmektedir. Kalça üstünde biten kısa modellerinin yanında, diz hizasında olanları ile ayaklara kadar uzun modelleri de vardır. Beyaz, kırmızı, fuşya, pembe ve mor gibi renkler saten geceliklerin olmazsa olmazlarındandır.

Saten gecelik modellerini görmek için tıklayın!

Tül Gecelik

Seksiliği ön plana çıkaran tül kumaşlardan üretilen iç giyim ürünleridir. Askılı kısa modellerinin yanında uzun yırtmaçlı modelleri de tercih edilmektedir. Tülün teni gösteren transparan özelliği sebebiyle içine külot yada sütyen gibi diğer unsurlar eklenerek de giyilebilmektedir. Dantel işlemeli modeller en çok tül geceliklerde görülmektedir.

Tül gecelik modellerini görmek için tıklayın!

Penye Gecelik

İç giyim sektöründe çok önemli bir yere sahip olan penye kumaştan üretilirler.Özellikle soğuk havaların vaz geçilmez bayan iç giyim ürünüdür. İnce pamuklu kumaş kullanılarak imal edildiğinden vücut ısısını koruma özelliği vardır. Penye geceliklerde erkek ve kadınlar için bol model seçeneği bulunmaktadır. Genellikle gri ve benzeri renk tonlarında üretilen penye gecelikler; uzun yada kısa kollu ve alt-üst olmak üzere iki parçadan oluşurlar. 

Şifon Gecelik

Kadın vücudunun güzelliğini en güzel yansıtan iç giyim ürünlerinin başında şifon gecelikler gelir. Bayanlar tarafından en çok ince ip askılı modeller tercih edilmektedir. Önden ve yandan bağcıklı modellerinin yanında geniş etek kısmı ile seksiliği ön plana çıkaran çeşitleri mevcuttur. Kırmızı ve siyah tonlar şifon geceliklerde en çok kullanılan renklerdir.

Sabahlık

Adından da anlaşılacağı üzere sabah yataktan kalkınca giyilen bir iç giyim kıyafetidir. Modellerin çoğunluğu diz altına kadar uzun olabilen, belden kuşaklı ve yandan ceplidir. Saten, ipek ve penye gibi farklı kumaş türlerinden üretilebilmektedir. Sabahlıklar diğer bir ürünün yanında takımın bir parçası olarak satılan bayan iç giyim ürünleridir. Sabahlığın erkek için üretilen modellerine “robdöşambr” denilmektedir.

Pijama

Yatak kıyafetlerinin en bilineni pijamalardır. Üst ve alt olarak iki parçadan üretilen pijamalarda çoğunlukla penye gibi pamuklu kumaşlar kullanılır. Önü açık yada kapalı olanların yanında, askılı-askısız, kollu-kolsuz gibi seçeneklerle satışa sunulmaktadır. Çok farklı renk ve desen ile üretilen pijamalarda sevimli hayvan ve hayal kahramanlarının figürleri tasvir edilmektedir. Pijamanın alt kısmı yandan cepli veya belden bağlamalı olabilmektedir.

Kombinezon

Benzer görüntüye sahip olmasından dolayı saten geceliklerle karıştırılabilmektedir. Saten yada ipek gibi kumaşlardan üretildiği için giyildiği zaman dış kıyafete astar vazifesi yaparak daha estetik ve alımlı taşınmasını sağlar. Askılı ve diz üstü boylarda satışa sunulurlar. Yatak kıyafeti maksatlı olarak gecelik niyetine de kullanılmaktadır.

Fantazi İç Giyim

Bayanların günlük kullandığı iç giyim kıyafetlerinin haricinde, çok farklı renk, desen ve kumaşlar kullanılarak üretilen, insanlara fantastik bir mizansen sunabilen asıl amacı heyecanlı bir cinsel hayata sahip olmak isteyenleri hedefleyen, çeşitli kostüm ve fantastik sıradışı tasarımlardan oluşan iç giyim ürünlerinin genel adıdır. Fantazi iç giyim ürünlerinde ipek, saten, tül, vinyl ve elastik kumaşlar kullanılır. Bir takım meslek ve hayal kahramanlarının seksi kostümleri, babydoll, vücut çorabı ve jartiyer gibi ürünlerle desteklenmektedir. Meraklılarına çok geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

En seksi fantazi iç giyim modellerini görmek için tıklayın!

Fantazi Gecelik

Saten, ipek ve tül gibi kadın vücudunun güzelliğini en iyi yansıtan kumaşlardan imal edilen fantezi iç giyim ürünleridir. Normal geceliklere kıyasla daha sofistike ve seksi tasarımlar fantazi geceliklerin en önemli özelliklerindendir. Siyah, kırmızı, pembe ve fuşya gibi renkler en çok tercih edilenlerin başında gelir. Bol kesimli olanların yanında dar ve şeffaf olan modelleri de mevcuttur. Tanga, g-string ve jartiyer ile ürünlere zenginlik katılabilmektedir.

Baş döndürücü  fantazi gecelik modellerini görmek için tıklayın!

Fantazi Külot

Kadın için üretilen modellerin yanında erkek kullanıcılara da hitap eden çeşitleri bulunmaktadır. Birçok fantazi iç giyim ürünü ile birlikte satışa sunulmaktadır. Dantelli, ipli, şeffaf yada espri belirten yazılı modelleri fantazi seven erkek ve kadın müşteriler tarafından en çok tercih edilenlerin başında gelir.

Seksi külot modellerini görüntülemek için tıklayın!

Fantazi Sütyen

Normal sütyenlerden farklı bir tasarıma sahip olan, üzeri çeşitli taş ve renkli iplik dokumalarıyla süslenmiş bir iç giyim ürününüdür. Tek satılan modelleri olmakla birlikte külot, tanga, jartiyer ve geceliklerin yanında tamamlayıcı unsur olarak da bulunmaktadır. Göğsü kısmen açıkta bırakan veya transparan modelleri de kadınların ilgisini çekmektedir.

Fantazi sütyen modellerini görüntülemek için tıklayın!

Suni Deri (vinyl) İç Giyim

Fantazi iç giyim ürünlerinde suni deri seksiliği en çok ön plana çıkaran kumaş çeşitlerinden birisidir. Özellikle siyah ve kırmızı renkler en çok tercih edilenlerin başında gelir. Vücudu sıkıca saran tarzıyla kadın vücut hatlarını ve seksiliğini ön plana çıkarır. Sütyen, büstiyer ve mini elbise bu tarzın en çok kullanıldığı ürünlerdendir. Suni deri kıyafetlerde önden yada yandan bağcıklı modeller çok bulunmaktadır.

Fetiş ve deri iç giyim modellerini görüntülemek için tıklayın!

Fantazi Karakter Kostümleri

Bazı meslek dallarının üniformaları, hayali film kahramanları ve sevimli hayvan figürleri kullanılarak üretilen seksi iç giyim ürünlerinin genel adıdır. Fantazi iç giyim severlerin en çok başvurduğu ürünler seksi karakter kostümleridir. Şeytan, melek, öğrenci, hemşire, Noel anne-baba, korsan, hizmetçi ve ponpon kız kostümleri en çok tercih edilenlerin başında gelir. Çoğunlukla bayanlar için dizayn edilen bu kostümler, kafaya takılan bir taç yada bandaj ve mini etek yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Kostümler; bir takım yan aksesuarlarla desteklenerek ürün çeşitliliği sağlanmaktadır.

Fantazi karakter kostüm modellerini görüntülemek için tıklayın!

Hizmetçi Kostümü

Fantazi kostüm severlerin ilk tercihlerindendir. Genellikle siyah ve beyaz renkler kullanılarak üretilir. Saçlara takılan bandaj, elde tutulan toz alma aparatı ve mini etekli fırfırlı önlük; tasarımdaki en seksi ve göz alıcı özelliklerdendir. Jartiyer, fileli çorap ve yüksek topuklu ayakkabılar kostüme bütünlük sağlamaktadır.

Seksi hizmetçi kostümü modellerini görüntülemek için tıklayın!

Hemşire Kostümü

Bu kostümler fantazi iç giyiminin en seksi ürünlerindendir. İnsan sağlığını temsil eden artı işaretli kep ve oldukça mini bir elbiseden oluşur. Beyaz renk üzerine kırmızı şeritlerle ve askılı yada kolsuz üst kısmıyla seksi bir hemşire tasvir edilmektedir. Diz üstüne kadar gelen beyaz veya kırmızı çoraplar; yüksek topuklu ayakkabı ve jartiyerle tamamlanır. Stetoskop ve enjektör gibi yan aksesuarlar ürüne zenginlik katmaktadır.

Seksi hemşire kostümü modellerini görüntülemek için tıklayın!

Tavşan Kız Kostümü

Fantazi iç giyimde sevimli hayvan kostümleri arasında “Tavşan Kız Kostümü” en çok rağbet görenlerin başında gelir. Tavşan kız kostümünde; saçlara takılan kulak şeklindeki taç, boyuna takılan papyon ve kalçadaki ponpon kuyruk değişmez unsurlardandır. Siyah ve beyaz rengin ağırlıklı olarak kullanıldığı kostümde; omuzları açıkta bırakan oldukça kısa bir elbise, file çorap ve jartiyer en belirgin özelliklerdendir. Üretiminde suni deri yada elastik tarzda kumaşlar kullanılır.

Öğrenci Kostümü

Bu kıyafet; üstte fantazi bir sütyen yada seksi transparan bir gömlek ve altta ise mini etekten oluşmaktadır. Çoğunlukla kolejli veya liseli kız tarzında siyah-kırmızı ekose kumaştan imal edilirler. Kıyafetin bazı modellerinde gözlük, kravat ve cetvel gibi yan aksesuarlar bulunabilmektedir. Bütün fantazi kostümlerde olduğu gibi jartiyer, yüksek topuklu ayakkabı ve file çorap ürünü destekleyen en önemli unsurlardandır. Fantazi iç giyim sektörünün iç giyim sektörüne kazandırdığı ürünlerden biridir.

Seksi liseli kız kostümlerini görüntülemek için tıklayın!

Melek Kostümü

Bu kostüm ilk olarak sahne yada şov kıyafeti olarak tasarlanmıştır. Sonradan fantazi iç giyim ürünleri arasına dahil olmuştur. Bir meleğin saflığını ve temizliğini tasvir edebilmek için kullanılan renk beyazdır. Arka kısımdaki kanatlar, saçlara takılan hale ve elde tutulan büyü çubuğu bu kıyafetin en önemli unsurlarındandır. Püskülü mini etek ve jartiyer ile ürüne görsel zenginlik katılmıştır.

Şeytan Kostümü

Bu kıyafetin kadın ve erkek için üretilen modelleri mevcuttur. Ateşin rengi olan kırmızı bu üründe en çok karşılaşılan seçeneklerdendir. Bu kostümde şeytanı andıran ve saçlara takılan boynuz şeklindeki taç, arkadaki uzun kuyruk ve elde tutulan üç başlı asa önemli detaylardandır. Mini etekli elbise ve jartiyer ürüne son derece seksi bir görüntü vermektedir.

Noel Anne Kostümü

Yeni yıl gecesini farklı ve heyecanlı geçirmek isteyen çiftlerin en çok satın aldığı kıyafetlerin başında gelir. Noel Baba kıyafetinde olduğu gibi kırmızı ve beyaz başlıca renklerdendir. Kafaya geçirilen ponponlu bere, beldeki kalın kemer, bot ve hediye torbası kıyafetin destekleyici aksesuarlarındandır. Ürüne; beyaz ince çorap ve jartiyer ile son derece seksi bir görünüm verilmiştir.

Noel anne kostümü modellerini görüntülemek için tıklayın!

Vücut Çorabı

Tek parça tül yada fileli kumaştan imal edilen, ayak ucundan boyuna kadar vücudu sıkıca saran oldukça seksi bayan iç giyim kıyafetidir. Bayanlar tarafından pantolon veya elbise altına giyilerek dış kıyafetin daha düzgün görünmesi sağlanır. Bazı modellerinde kalça, genital bölge ve göğüsler açıkta bırakılarak daha seksi bir görünüm elde edilmesi sağlanmıştır. Ayrıca fantazi iç giyim ürünü olarak da kabul edilir. 

Seksi vücut çorabı modellerini görüntülemek için tıklayın!

File Çorap

İnce çorabın icadından sonra kadınlara sunulan en büyük nimetlerden biridir. Her türlü kıyafetin altına giyilebilmesinin yanında fiyatının ucuzluğu ile de kadınları cezbetmektedir. Diz altı yada jartiyerle kullanılan modelleri de mevcuttur. Çok farklı desenlerle üretilen file çoraplarda tartışmasız en iddialı renk siyahtır. Kadında seksapaliteyi ön plana çıkardığından erkeklerin de çok ilgisini çekmektedir.

Kırmızı İç Çamaşırı

Bir iç çamaşırının kadın vücudu üzerinde en güzel durduğu renk kırmızıdır. Kırmızı; aşk, sevgi ve şehvetin rengidir. Kırmızı bir iç çamaşırlı kadın görüp de heyecanlanmayacak erkek yoktur. Bütün fantazi iç giyim ve seksi iç giyim ürünlerinde kırmızı renk en önemli unsurlardandır. En sade ve klasik bir sütyen külot takımı bile kırmızı renk ile daha farklı bir görünüme kavuşmaktadır. Kırmızının çekiciliği ve büyüsü sonsuza kadar devam edecektir. Ayrıca yılbaşında kırmızı iç çamaşırı giymek geleneğini yaşatmaktadır.

Kırmızı iç çamaşırı modellerini görüntülemek için tıklayın!

Erotik İç Giyim

Günlük iç giyim modellerinin dışında tamamen seksiliği ön plana çıkarmak için tasarlanan modellere verilen genel bir isimdir. Monoton giden gece hayatına renk katmak isteyen erkek ve bayanlar tarafından kurtarıcı vazifesi gören ürünlerin en iddialıları erotik iç giyim ürünleridir. Siyah ve kırmızı renkler başta olmak üzere saten, ipek ve tül gibi en kışkırtıcı kumaşlar kullanılarak üretilirler. Jartiyer ve seksi gecelikler erotik iç giyimin en başlıca unsurlarındandır.

Büstiyer

Askılı yada askısız olarak üretilen büstiyer; bayanların genellikle ceket yada elbise altına giydikleri bir iç giyim ürünüdür. Arka yada önden bağlamalı veya klipsli modelleri olan büstiyerin etek boyu oldukça kısadır. Giyilen dış kıyafete bütünlük sağlaması için jartiyerle de kullanılmaktadır. Bazı modeller kullanılan kumaşa göre dış giyim ürünü olarak da tercih edilmektedir.

Fantazi ve seksi jartiyerli büstiyer takımlarını görüntülemek için tıklayın!

Babydoll

İpek, tül yada saten gibi kumaşlarla üretilen bir bayan iç giyim ürünüdür. Babydollün boyu kalça hizasına kadardır. Omuzdan askılı modelleri en çok tercih edilenleridir. Etek kısmı göğüslerin bitiminden itibaren genişler ve genelde ön tarafı açıktır. Kadın güzelliğini en güzel yansıtan iç giyim ürünlerinin başında gelir. Beyaz, siyah, kırmızı ve pembe en çok kullanılan renklerdendir.

Seksi babydoll modellerini görüntülemek için tıklayın!

Mayokini

Başlangıçta deniz kıyafeti olarak tasarlanan mayokiniler; kadınlardan gelen talep üzerine iç giyim ürünü olarak da piyasaya sürülmüştür. Şekil olarak mayoya benzese de sırt ve karın bölümlerinde daha çok açık alanlar vardır. Sentetik kumaşlardan üretilen mayokiniler, her türlü renk ve desen seçeneği ile bayan iç giyim çeşitliliğine destek vermektedir.

Seksi mayokini modellerini görüntülemek için tıklayın!

Jartiyer

İnce çorabın kadınların hayatına girmesinden sonra bayan iç giyim sektöründe kullanılmaya başlamıştır. Giyilen ince çorabın aşağı kaymaması için elbise yada etek altına giyilir. Yan lastikler klipslerle çoraba tutturularak bel bandına sabitlenir. Ten üzerinde açık bölgeler bıraktığı için vücudun daha rahat hava almasını sağlar. Genellikle büstiyerle kullanılarak farklı kombinasyonlar elde edilebilmektedir. Kadın vücuduna kattığı seksilikten dolayı fantazi iç giyim sektörünün de en önemli unsurlarındandır. 

Jartiyer modellerini görüntülemek için tıklayın!

Jartiyer takım modellerini görüntülemek için tıklayın!

G-String ve Tanga

Külotun, içinde bulunduğumuz yüzyılda değişim geçirmesiyle ortaya çıkan bir iç giyim modelidir. Genellikle kadınlar tarafından giyilen tanga, son zamanlarda erkekler tarafından da tercih edilmektedir. Tanganın önden görünümü bir külotu andırır. Arka kısmı ise belden kalçalara doğru inen yaklaşık 2 cm’lik bir üçgen kumaş parçasının ön taraf ile birleşmesinden oluşur. G-string ise öndeki üçgen kumaşın tangaya göre daha küçük ebatlarda olması ve arka ile bel kısmının tamamen ip şeklinde bir kumaştan dizayn edilmesidir. Tanga ve g-string ince yapısından dolayı dış kıyafetin altında iz yapmaz. 

G String modellerini görüntülemek için tıklayın!

Tanga modellerini görüntülemek için tıklayın!