İç Giyimde Tarzını Oluşturan Erkek

Altın çağını yaşayan erkek iç giyim dünyası Ronaldo'lu, Beckham'lı reklam kampanyalarıyla fetiş unsurları ön plana çıkarıyor. 50'li yıllara kadar iç çamaşırı sadece koruma ve kapatma ihtiyaçlarını gidermeye yönelikti. Değişim başladığı andan itibaren hijyen, koruma ve kamufle edici olmanın yanında artık bir moda patlaması da yaşanmaya başlandı. Günümüz erkekleri tarafından en çok tercih edilen boxer, 19. yüzyılın başlarında profesyonel dövüşçü şortlarından uyarlanarak üretilmeye başlandı. Artık üretici firmalar “underwear” kategorisi altında sadece iç çamaşırı üretmiyor, bunun yanında “homewear” yada “loungewear” (ev giyimine uygun, rahat kumaştan tasarlanan) kolleksiyonları da erkeklerin beğenisine sunmaya başladılar.

Modern günümüz erkeği atalarından kalan uzun, bol paçalı ve çizgili pijamalarını terk edeli çok oldu. Artık kendisini en rahat hissettiği evinde bile stil olmanın peşinde ve ayrıca fantazi iç giyim tercih eden erkeklerin sayısı da gün geçtikçe artmakta.

Erkelerin yatak ve ev kıyafetlerine duydukları bu ilgi, markaların yeni tanıtım ve reklam organizasyonları içine girmesine sebep oldu. Senelerdir sadece iç giyim koleksiyonları için özel reklam çekim kampanyaları düzenleyen ünlü markalar var. Emporio Armani çekimlerinde en seksi halleriyle David ve Victoria Beckham çiftini, Calvin Klein Eva Mendes'i, Dolce Gabbana ise milli yüzücülerini birer iç giyim modeli gibi kullanarak “underwear” koleksiyonlarına verdikleri önemi çektikleri reklam kampanyalarıyla ön plana çıkardılar. Bu sebepledir ki sadece iç güzelliği yeterli olur demiyoruz ve iç çamaşırı alışverişine çıkıyoruz!


Erkeklerin İç Çamaşırları Neden Komiktir? Okumak için TIKLA!