Tek Kullanımlık Külot

Teknolojideki hızlı gelişme insanları şaşırtmaya devam ediyor. Bilgisayar destekli yazıcıların üretebilecekleri konusunda hayallerinizi biraz zorlamanız gerekiyor. İç giyim sektörü yine devrim yaratacak bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Üç boyutlu yazıcı teknolojisi; insanların ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir ürün üzerinde son hızla çalışmalarını sürdürüyor. 

İnsanların giydiği kıyafetler arasında en çok kirlenen ve en sıklıkla değiştirilmesi gerekenler iç çamaşırlarıdır. Hatta kadınların özel günlerinde veya sıcak yaz aylarında günde iki kere değiştirilmesi gerekenleri bile vardır. Yıkama derdi olmayan, hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak üretilmiş, ucuz fiyatlı, tampon bölgeli tek kullanımlık bir külota kim hayır diyebilir ki?

İngiltere’nin Heywood şehrinde üretim yapan TamiCare isimli bir tekstil firması var. Eşinin yoğun adet kanamalarına üzülen Tamar Giloh çözümü yeni bir kumaş üretmekte bulmuş. Üç boyutlu yazıcılar vasıtası ile ve sadece üç saniyede üretilebilen bir külot tasarlayarak tekstil sektörüne adını altın harflerle yazdırmayı başarmış. Tamamen sentetik lifler kullanılarak üretilen tek kullanımlık külotların ön kısmında yastık benzeri tampon bölge bulunuyor. TamiCare yetkilileri birkaç yıl içinde külotun piyasaya sürülmesi ile birlikte çift haneli büyüme hedeflediklerini belirtiyorlar. Dünya iç giyim sektörünün devlerinden olan Victoria’s Secret; üç boyut teknolojisi ile üretilen bu külotların geleceğin giyim tarzı konusunda ipuçları verdiğini söylemekle yetindi.

Bu alışılmadık üretim teknolojisi; geleneksel yöntemler bir kenara bırakılarak tasarımda daha özgür ve çekici yeniliklere imza atacağa benziyor. Şimdilik sadece işlevselliği ile ön plana çıkan kullan at külotları; ileride birçok yeniliğin haberciliğini de üstlenmiş gibi görünüyor.


Bu makale de ilginizi çekebilir:  ''İç Giyimde Bir Yenilik: Tecavüz Savar Külot''