Burcunuza Göre Diyet Önerileri

Fazla kilolar insanlara her zaman çeşitli sağlık ve sosyal problemler yaşatabilmektedirler. Örneğin beğenilen güzel bir bluz ya da çok şık bir iç giyim ürünü fazla kilolar nedeniyle bizi mağazadan mutsuz olarak ayrılmak zorunda bırakabilirler. Bu nedenle kilo problemiyle mücadele etmekle ilgili çeşitli metodlar geliştirilmiştir ve diyet de bu metotlardan birisidir. Diyetisyenler her burç insanının farklı karakterlere sahip olduğunu ve dolayısıyla da diyet programlarının da farklı olması gerektiğini belirtiyorlar. Sağlıklı ve dengeli zayıflamak için önce bu konuyu dikkate almanızda fayda var.

Koç burcunun karakteristik yapısı bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün olması ile özetlenebilir. Bu sebeple Koç burcunun diyet listesindeki yasak besinler onu zor duruma sokabilir. Günlük yaşamın hareketliliği ve programsız yaşamanın getirdiği zorluklar; Koç insanının diyet yaparken karşısına çıkan en büyük sorunlardandır. Diyet kurallarını çiğneyerek aldığı kalorileri vermenin en kolay yolu sportif aktivitelerdir. Koç insanın hareketli yaşamı; diyet planlarındaki esnek beslenme programları ile aldığı kiloları spor egzersizleri yaparak vermesine yardımcı olacaktır.

Boğa insanları; sabırlı yapısı ve hedeflerine ulaşmada gösterdiği hırsı ile ön plana çıkmaktadır. Bu sebeple Boğa burcunun özelliklerini taşıyan insanlar genellikle diyet programlarına sadık kalarak amaçladıkları kilolarına ulaşabilirler. Arkadaş ve dost meclislerinde bulunmayı çok seven Boğa insanı en çok bu yolla diyet kurallarını çiğneyebilir. Bu tür ortamlarda sergileyeceği sabırlı tutum ve dikkatli menü seçimleri ile diyetine gereken özeni gösterecek ve hedeflediği ideal kilosuna kolaylıkla ulaşacaktır.

İkizler burcu diyet yapmaya başladığında sonuçlarını hemen görmek ister. Sıkıcı menüler ve sofralardan aç kalkmalar ona göre değildir. Monotonluğa hiç dayanamaz ve farklı diyet programları uygulamaya çalışır. Aynı anda birkaç diyeti birden uygulaması kafa karışıklığına ve yanlış beslenmelere sebep olabilir İkizler burcu insanının bu tür hatalardan arınması için emin olmadığı diyet programlarına itibar etmemesi ve sabırlı davranarak vücudundaki değişimleri beklemesi yeterli olacaktır.

Yengeç burcu insanı; detaycı, mükemmeliyetçi ve duyarlı bir yapıya sahiptir. Sosyal bağları çok güçlü olan Yengeçler; aile ve arkadaş ortamlarında diyet programlarının dışına çıkabilirler. Ayrıca detaycılığın getirisi olarak bütün diyet planlarını en ince ayrıntısına kadar incelerler. Ve hoşlanmadıkları besin diyetlerine sadık kalmakta zorlanırlar. Yengeç insanı; diyetisyenin uygulaması için verdiği beslenme programının vücudu için uygun olmadığını düşündüğü anda her şey biter. İnanmadığı bir diyet planının kendisine faydalı olmayacağına kanaat getirir. Bunu da ancak; diyet listesinde sevdiği besinler yer alırsa aşabilir.

Diyet yapmaya başlayan Aslan burcu insanı bunu bütün dünyayla paylaşmak ister. İnsanların kendisine zayıfladığını söylemeleri Aslan’ın motivasyonunu katlayarak artırır. İyiliksever ve cömert yapısı ise en büyük zaaflarındandır. Çevresindekilere bulunduğu ikramlardan kendisi de nasiplendiği için diyet programını aksatabilir. Aslan insanı sabit diyetlerle zayıflamaya çalışır ve yeniliklere açık değildir. Bu yüzden yanlış diyet uygulamaları içine girebilir.

Başak burcu insanı diyet yaparken Yengeç ile benzer özellikler sergiler. Titiz ve detaycı davranışları; bir türlü istediği diyeti uygulamasına izin vermez. Her diyet programında kendince hatalar bulur. Dost ve arkadaş çevresinin de katkıları ile güveneceği bir diyet programına ikna olurlarsa, sonuna kadar gider ve kısa zamanda hedeflediği kiloya ulaşırlar.

Terazi burcunun dengeli yapısı diyet kurallarının uygulanmasında pek bir işe yaramaz. Kendi başlarına iken diyet programlarını harfiyen uygularlar ama çevreden gelen farklı bir diyet teklifine de hayır diyemezler. Bu da diyet süreçlerinin aksamasına ve sağlıksız beslenmelerine sebep olabilmektedir. Terazi insanının diyet programına sadık kalarak kulaktan dolma bilgilere itibar etmemesi gerekir.

Akrep burcu diyet yaptığında en başarılı olan insanlardandır. Kararlı ve çalışkan yapısı diyet programlarına riayet etmekte en büyük yardımcılarıdır. Vücuduna yararlı olan besinleri seçerken gösterdiği özen sonucunda diyet planlarını severek sürdürebilirler. Diyet programlarına aldıkları en sevdiği besinler ile farklı alternatif zayıflama planları içine girebilirler. Bu sayede motivasyonlarını kaybetmezler ve başarılı bir diyet süreci geçirirler.

Yay burcu burçlar arasında eğlenceye en düşkün olanıdır. Bu özelliğinden dolayı sık sık diyet programına ihanet eder. Dost ve arkadaş ortamlarında bulunmayı sevmesinden dolayı diyet programlarının ömrü kısa olur. Sabırsız yapılarından dolayı aynı diyet planına uzun süre sadık kalamazlar. Ancak farklı besinleri bünyesinde barındıran diyet planları ve basit egzersiz hareketleri ile hedefledikleri kilolara ulaşabilirler.

Oğlak burcunun disiplinli ve kararlı ruhsal yapısı; diyet programlarının uygulanmasında başarılı neticeler almasına sebep olur. Uzun süren diyet programlarına uyum sağlamakta zorluk çekmezler. Bütün öğünleri kaçırmadan ve eksiksiz olarak yerine getirirler. Tek sorun; diyetisyen ile uyum içinde çalışmakta ortaya çıkabilir. Oğlak burcu insanının dik başlı tutumları, uzman bir diyetisyen ile uzun süre çalışmayı zorlaştırabilir.

Kova burcu insanı hedeflerine ulaşmakta gösterdiği çabayı diyet programlarında da sergiler. Bu sayede ideal kilosuna; uyguladığı diyet planı ile kolayca ulaşabilir. Fakat yenilikçiliğe olan düşkünlüğü ve çabuk sıkılan halleri yüzünden uzun diyet programlarında aksama yaşayabilirler. Çok çabuk kilo verebilirler ama sonrasında tekrar eski kilolarına dönüş yapabilirler. Farklı besinlerden meydana gelen diyet programları ve düzenli egzersiz çalışmaları ile sağlıklı kilolarını koruyabilirler.

Balık burcu; duygusallığı en fazla yaşayan insanlardır. Diyet programları esnasında meydana gelen duygusal sorunlar aksamalara sebep olmaktadır. İlişkilerinde yaşadığı çıkmazlardan yemek yiyerek kurtulabileceklerini sanırlar. Tatlı krizleri ise en büyük diyet düşmanlarındandır. Uzman bir psikolog desteği ile hem ruhsal hem de fiziksel açıdan kazanımlar elde edebilirler. Beslenme bozukluğuna bağlı rahatsızlıklar en çok Balık burcu insanında karşılaşılmaktadır


Burçlara Göre İç Giyim Tercihi isimli makalemiz de dikkatinizi çekebilir.