İç Giyim Tercihinde Ana Kriterler

Özellikle kış günlerinde üst üste giyinmek hem sağlık, hem de konfor açısından bazı rahatsızlıklar verebilir. Böyle günlerde hangi iç çamaşırı tercih edilirse kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz?

Öncelikle vücut ölçülerinizi bilmeli ve iç giyim ürünlerinizi bu ölçüler doğrultusunda satın almalısınız. Örneğin göğüsleri küçük bir kadının daha büyük görünsünler diye birkaç beden büyük bir sütyen kullanması son derece yanlış bir davranıştır. Bunu tercih ettiğinizde bütün günü rahatsız bir şekilde geçirmiş olursunuz. Bedeninizi sıkıca saran bir iç çamaşırı vücudunuzda potluklar oluşturacağından güzelleşmek yerine aksi neticelere yol açabilir. Vücut ölçülerinizi yapay yollarla güzelleştirmeye çalışırken canınız daha fazla sıkılabilir. İç giyim tercihindeki en önemli kombinasyon sağlık, konfor ve görsel güzelliğin aynı anda yakalanmasıyla oluşur.

Eğer teşhircilikten hoşlanmıyorsanız açık renkli kıyafetlerinizin içine koyu renk iç çamaşırları giymeyin. Bu sizi çoğu zaman zor durumda bırakır. Dışarıdan görenler için de aynı rahatsızlık söz konusu olacaktır. Dış kıyafetinizdeki renk tercihleriniz, iç çamaşırlarınızla uyum içinde olmalıdır. Aynı şekilde ince ya da transparan kıyafetler giydiğinizde dantelli bir iç çamaşırı, tüm gizliliğinizi gözler önüne serecektir.

İç çamaşırlarının üretildiği kumaşlar da konfor ve sağlık açısından önem teşkil eder. Sentetik kumaşlara alerjisi olan bir kadının böyle bir iç giyim ürününü tercih etmesi sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Sütyen askıları ve külot lastikleri hassas ciltlerde kızarıklıklara sebep olabilmektedir. Benzer şekilde iç giyim ürünlerinde kullanılan boya kalitesi de önem arz etmektedir. Bir çok üretici firma, ürünlerinde kanserojen madde kullanmadıklarını beyan etmektedir. Yine de satın alırken etiketlerini incelemekte yarar vardr. Buna paralel olarak ipeksi bir külot ya da sütyen takımı ince etek ve pantolonların altına giymek için ideal bir seçim olacaktır. Kadına kendisini rahat hissettirecek önemli detaylardan birisi de, iç çamaşırlarının takım olmasıdır. Çünkü böylelikle kendilerini daha zinde ve seksi hissedebilirler.


 ''İç Giyim Seçimi'' isimli makalemiz de ilginizi çekebilir.