Dünyaca Ünlü İç Giyim Markasının İlginç Hikayesi

Dünya iç giyim markaları arasında uzun zamandır liderliği kimselere kaptırmayan, podyum şovlarıyla bütün herkesi kendine hayran bırakan, bünyesinde en güzel modelleri barındıran marka hangisidir diye sorulsa istisnasız verilecek tek cevap Victoria's Secret olurdu herhalde. Dünyaca bilinen iç giyim ve fantazi iç giyim üreticisi firma aslında çok ilginç bir hikayeye sahip.

Ray Raymund tarafından 1977 yılında Kaliforniya'da kurulan Victoria's Secret; altı yıl sonra iflasın eşiğine gelir ve yok pahasına satışa çıkarılır. Hedeflediği iç çamaşırı satışlarını bir türlü gerçekleştiremeyen ve beş parasız kalan Raymund 1993 yılında Golden Gate köprüsünden atlayarak hayatına son verir. Şirketin yeni sahipleri yaptıkları atılımlarla bildiğimiz Victoria's Secret markasını hafızalara kazırlar.

Victoria's Secret ismini 19. yüzyılda İngiltere kraliçesi olan Victoria'dan alıyor. Dönemin kraliçesi cinsellikte tabu olan birçok davranışın ortadan kalkmasını sağlamıştır. Gelinen nokta itibarı ile şirket, iç giyim defilelerindeki model seçimlerinde olağanüstü fizik yapısına sahip dünyaca ünlü mankenleri kullanarak her geçen gün populerliğini ve satış grafiğini yükseltmeye devam ediyor.