Yılbaşında Kırmızı İç Çamaşırı Giymek 

Eskiden yılbaşı denilince aklımıza tombala, dansöz, piyango bileti ya da soba üstünde cızırdayan kestaneler ve TRT Televizyonu'nun Yılbaşı Özel Eğlence Programı gelirdi. Maalesef bu saydıklarımızın hepsi zamana yenik düştü ve ancak hatıralarımızda kaldı.

Yılbaşında ilk kırmızı iç çamaşırı giyme modası kim tarafından, nerede yada neden giyildiği konusunda elle tutulur bir bilgi yok. Yeni yıla girerken satışları patlatmak için ortaya atılmış dahiyane bir fikir olma olasılığı ise akla en yatkın olanı. Noel babanın kırmızı kostümler içinde insanlara mutluluk vadeden hediyeler getiriyor olmasının konumuzla alakası var mıdır, bilinmez ama öteden beri yılbaşıyla kırmızı renk özdeşleşmiş durumda.

Neden kırmızı? Renklerin içinde insanları en çok heyecanlandıran, aşkı anımsatan, azmi ve kararlılığı temsil eden yegane renk kırmızıdır. İnanışa göre; yılbaşı gecesi saatler 00:00 gösterdiğinde üzerinde kırmızı bir iç çamaşırı olan kişi bütün yılı aşkla dolu, şanslı, bolluk ve bereket içinde geçireceği kanaatine sahip oluyor. Gerçeği ne kadar yansıttığı konusunda yapılmış bir araştırma maalesef yok. Ama insanların yaptığı bu tür iyi niyetli davranışlar umutlarını kaybetmemelerine ve gelecekle ilgili güzel duygular beslemelerine sebep oluyor. En azından üretmiş oldukları pozitif enerji hayatlarına bir şekilde yansıyor da denilebilir.

Yeni yıla kırmızı iç giyim modellerinden biri ile girme dürtüsü en çok kadınlarda rastlanıyor. Belki özel günlere erkeklerden daha fazla önem verdiklerinden, belki gerçek aşkın peşinde olduklarından, belki de yeni yılda daha iyi bir kariyer hedeflediklerinden ya da, o gece güzel bir fantazi iç giyim ürünü giyerek partneriyle hoş zamanlar geçirebilmek için... Gerekçeler çoğaltılabilir. Ama her ne sebeple olursa olsun aşkın enerjisi; yeni bir yıl coşkusu, kadın zarafeti ve seksi bir kırmızı iç çamaşırı ile birleştiğinde ortaya kötü bir sonuç çıkması söz konusu olamaz...