Cinsellikte Trend Aşamaları

Trend, insanların son dönemde ilgisini çeken istatiksel olarak grafiklenen akım, eğilim yada moda diye dilimize çevrilen İngilizce bir kelimedir. Analistler son hızla insanların her konuda son trendlerini incelemeye devam ediyorlar. Ve bu araştırmalar yapılırken dünyayı kadınların yönettiğinden olsa gerek, çoğunlukla kadınların zevkleri ve görüşleri dikkate alınıyor. Mobilya trendlerimiz, kıyafet trendlerimiz, kozmetik ve güzellik trendlerimiz, ev dekorasyon trendlerimiz bunlardan bazıları. Bu saydıklarımız insanın sahip olabilecekleri ile ilgili olan trendleri incelemekte. İnsanın kendi iç dünyasında değişen trendler yok mu? Var tabii olmaz mı? Bu yazımızı da cinsellikle ilgili olan son moda trendleri incelemeye ayırdık.

Çok değil bundan on-onbeş yıl öncesine kadar insanlar sanal birlikteliklere ve sosyal ağlara tamamen yabancı idiler ve ürkek davranıyorlardı. Facebook ve Twitter'ın hayatımıza girişi ile ilk başta eski okul arkadaşlarına ulaşıldı. Sonraları kim nerede ne yapıyorsa tüm dünyaya ilan etmeye başladı. En yakışıklı delikanlıların ve en güzel kızların fotoğrafları birbirlerine servis edilircesine monitörlerimizde yer aldı. İlk kontrol edilmesi gereken tabii ki ilişki durumları idi. Evliler, nişanlılar ve ilişkisi olanlar elendi. Bekar olanlarla yada kendisini bekar olarak lanse edenlerle irtibatlar kuruldu, buluşuldu ve en nihayetinde (belki de ilk gece) sevişildi. Sonu hüsranla biten de oldu, mutlu bir evliliğe adım atanlar da.

Ama artık trend bu değil. Cinsellik arayışında artık trend, online değil offline... Artık özellikle kadınlar saatlerce internette erkek avına çıkmıyorlar. Bir erkek dergisinin yaptığı analize göre kadınların küçük bir kısmı (yüzde sekiz) internetten bir erkekle ilişki kurmak için zaman harcıyor. Yeni trend sanal arayış değil, bizzat kanlı-canlı sohbet edebileceği ve gözünün içine bakabileceği bir erkekle tanışmak.

Kadınlarla ilgili son zamanlarda değişim gösteren bir diğer trend de orgazm meselesi. Yine gazete ve dergi araştırmaları gösteriyor ki birçok kadın orgazm konusunda hala istediği skoru elde edebilmiş değil. Ama bilgi çağının getirileri bu konuda da kadınlara yol gösteriyor. Sürekli duydukları ama bir türlü başarıyla tecrübe edemedikleri orgazm konusunda her çeşit bilgi, yöntem ve çarenin peşinde koşuyorlar. Uzmanlar egzersiz yaparak orgazma ulaşmanın çok daha kolay olduğunu ve iyi neticeler verdiğini bildiriyor. Orgazmı tetikleyen kaslar güçlendikçe kadının hem kendine olan öz güveni geri geliyor hem de fiziki açıdan sağlıklı ve fit bir görünüme kavuşuyor.

Yeni çağ ile birlikte cinsellik yönünden hep ikinci planda olan kadın artık ipleri eline almış gibi görünüyor. Özgürlüğün verdiği güç ile cinsellik yaşadığı erkekle evlenmeyi düşünmeyen, evlendiği erkekten hemen çocuk yapmayan kadın profili son dönemlerin gözde trendlerinden. Artık kadınlar için kariyer yaparak kendi ayakları üzerinde durmak en birinci hedef olmuş durumda.

Cinsellikle ilgili kadınların yeni yeni fark ettiği ve erkeklerin çok hoşuna giden bir diğer konu da erotik ve seksi iç giyim. Bu ürünler cinsellikte çığır açacak nitelikte ve yatak odalarını süslemeye başladığı günden bu yana her iki cinsi de memnun etmekte. Fantazi iç giyim ve seksi kostüm satışlarında ki artışa paralel olarak cinsellikteki sınırlar da yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Artık birçok iç giyim firması ürünleri arasına fantazi iç çamaşırlarını da ekleyerek satışlarını hızla artırmanın heyecanını yaşamaktalar.


İnternette Sanal Cinsellik isimli yazımızı BURADAN okuyabilirsiniz.