Erkekler 14 Şubat Sınavını Geçebilecek mi?

14 Şubat Sevgililer Günü… Kadınlar için büyük bir mağazanın günlerdir beklenen indirim gününün gelmesi gibi bir şey aslında. O gün geldiğinde hediyeni aldın aldın, alamadın fırsat kaçtı. Tekrarı yok. 15 Şubat’ta böyle bir fırsat olmadığı için tam bir yıl daha beklemek gerekiyor. 14 Şubat’a özel romantizmi, ilgi ve alakayı, aşk ile dolu şiirleri ve hediye denizinde boğulma fırsatını kaçırmak istemeyen kadınlar Sevgililer Gününü iple çekiyor.

Erkek; sevgilisi ile geçirdiği gün ve dakikalarda ona özel olduğunu hissettirebiliyorsa kadının 14 Şubat’tan çok büyük beklentisi olmuyor. Tam aksi davranan erkekler ise “nasıl olsa Sevgililer Gününde onun kalbini tekrar kazanırım“ düşüncesiyle hareket etmekteler. Bu davranışı ile sevdiğine beslediği aşka ihanet ettiğinin farkında bile değil aslında. Böyle bir ilişkisi olan kadın ise doğal olarak 365 günün intikamını bir güne sığdırıyor. Sevgililer Gününün büyüsüne kapılmış erkeği fark eden kadın, onun her zaman bu kadar kibar, romantik ve anlayışlı olamayacağını biliyor. Ve eline geçen fırsatı 15 Şubat’ın ilk dakikalarına kadar kullanıyor.

Kadının bu özel gün için yapacağı organizasyon günün ilk ışıkları ile başlar. Hemen aşkın rengi olan kırmızı ne varsa temin edilir. Şirin süsler, balonlar, romantik filmler, duygusal aşk şiirleri ve çiçekler… Kadın bu hazırlıkları yapabilmek için doğuştan bir yeteneğe sahip zaten. Ya erkek! O ne yapacak? O da “ertesi gün kaprisi” yaşamamak için birkaç şiir kitabı karıştırıp ezberleyebileceği kısa şiirlerden aramaya koyulur. Hatta ayna karşısına geçip dakikalarca prova bile yapabilir. Sonra hediye olarak ne alması gerektiği konuşunda tecrübeli arkadaşlarından yardım ister. Gelenekselleşmiş olan kırmızı bir iç giyim ürünü ilk aklına gelen olacaktır mutlaka. Bu işte usta olanlar işini bilir ve hediye için pek fazla çırpınmaz. 14 Şubat’ı bir akşam yemeği ile geçiştirmek isteyenler, pelüş bir ayıcıktan medet umanlar yada en kolay ve ulaşılabilir olan bir buket çiçeği tercih edenler de olacaktır. Erkek bunların hepsini birden yaparak 14 Şubat Sevgililer Günü sınavını bir test haline de dönüştürebilir. Hani bir olmazsa diğeri mutlaka tutar mantığıyla.

Sevgililer Günü Sınavına çalışarak hazırlanan erkekler başarıya ulaşır ve istediğini alır, ciddiye almayanlar ise sevgilisinin kaprislerine mazur kalır. Eğer kadın bu günü istediği gibi mutlu geçirir ise tüm sevdikleriyle paylaşır, yok aksi ise erkeğin vay haline…


 Sevgililer Günü isimli makalemiz de dikkatinizi çekebilir.