14 Şubat Size Neyi İfade Ediyor?

Yılın birçok gününü anneler günü, sevgililer günü, bayramlar gibi kutlamalarla geçiriyoruz. Bu yorucu ama zevkli telaşlar her kesimi ilgilendiriyor. Günün anlam ve önemini belirten güzel sözler ve hediyeler… Bu özel günlerden en özeli de kuşkusuz Sevgililer Günü. Çünkü bu gün diğerlerinden farklı. Diğer günlerdeki kutlamalar genellikle iki kişiden daha fazla bir kalabalık tarafından organize edilmektedir. Sevgililer günü ise karşılıklı iki kişi arasında kutlanan sevgi, aşk ve tutkunun ön planda olduğu bir gündür. Dolayısıyla Sevgililer Gününün diğer günlerden belirgin bir farkı bulunmaktadır. Bazı kişiler (özellikle erkekler) diğer özel günlerde olduğu gibi Sevgililer Günü kutlamalarını gereksiz bulabilirler. Bu fikirde olan insanların sığındığı düşünce ise sevgi gibi kutsal bir olgunun tek güne sığdırılmaması gerektiğidir. Sadece bu güne özel hediyeleşmeler, sıcak aşk mesajları ve duygusal şiirler tek günle sınırlandırılmamalı mıdır? Sevgili ile geçirilen her gün ve her dakika aslında Sevgililer Günü müdür? Buna benzer soruları ard arda sıralamak mümkün.

Sevgililer Günü, aşkını istediği gibi itiraf edemeyen, sıkılgan ve utangaç kişiler için bir fırsat aslında. Çünkü bu özel gün, böyle duygular besleyen insanlar için cesaretlenebilecekleri ve en azından aşklarını itiraf edebilecekleri küçük bir telefon mesajının kapılarını açacaktır. Tüm cadde ve mağazaların gözümüze sokarcasına yaptığı hazırlıklar, aşkını itiraf etmeyi düşünen erkek ya da kadınları harekete geçirmek için yeterli sayılır. Hediye olarak alınacak şık bir iç giyim ürününün getirisi diğer günlerden kat be kat daha fazla olacaktır.

Sevgililer Günü hakkında ne düşünürsek düşünelim; kimine aptalca, kimine saçma, bazılarına ise kutlanması mutlak gerekli bir gün olabilir. Sevgiliye beslenen güzel duyguları ifade etmek, karşı tarafın kendisini daha iyi hissetmesi ve seni seviyorum diyebilmek için bundan daha iyi fırsat bulunmaz. Sevildiğini bilmek ve bunu karşı cinsten duymak kimin hoşuna gitmez ki?


Sevgililer Günü'nün Tarihçesi hakkında makalemizi de okumak için buraya tıklayın!