İlişkilerde Yaşanan En Büyük Kavga Nedenleri

Unutmamak gerekir ki parmakla gösterilen en mutlu çiftler bile kavga ederler. Hal böyle olunca marifet, kavgayı en az hasarla ve sıyrıklarla atlatabilmek. “İncir çekirdeği” tabiri bizim kültürümüze has bir deyim. Eşler arasındaki kavgaların ne kadar küçük sebeplerden çıktığını ifade etmek için ortaya atılmış dahiyane bir benzetme de denilebilir. Aslında eşler kavga ettiklerinde birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı yakalarlar. Ve çözüm ararken daha doğru saptamalarda bulunabilirler. Ama yine de, kavga ederek birbirini tanıma ve doğru çözüm saptamaları yapmak yerine, birbirlerini anlayarak ve anlaşarak bu kazanımları elde etmek daha mantıklı ve yerinde olacaktır.

Çiftler arasında yaşanan kavgalarda alışverişle alakalı olanlar ilk sırayı almakta. İlişkinin ilk dönemlerinde alış verişlerde çiçek, çikolata ve minik hediyeler ön planda olduğundan pek sıkıntı yaşanmaz. İlerleyen süreçte ihtiyaç ve alışkanlıkların su yüzüne çıkmasıyla çatışmalar baş gösterir. Çözüm ise alışverişe çıkmadan önce alınacakların listesini yapmak ve ayrılan bütçeyi aşmamaktır. Aynı sorun tasarruf yaparken de söz konusudur. Bir taraf para biriktirmeye çalışırken diğer tarafın bonkörce para harcaması ilişkinin seviyesinde düşüşlere sebep olmaktadır. Hele ki eşler arasında kazanç bakımından farklı bordrolar söz konusu ise durum çok daha vahim olabilir. Bu tür konuların konuşulmayıp sonraya bırakılması ileride pimi çekilmiş bomba etkisi yapar.

Çiftlerin kendi arkadaşlarına ayırdığı zaman konusu da kavga nedenlerindendir. Erkek yada kadın fark etmez, birlikte vakit geçirmekten zevk aldığı, kafa dengi ve sinirlerinden arındığı birkaç samimi arkadaş herkesin ihtiyacıdır. Ama sınırları sağlam belirlemek gerekir. Her ihtiyaç hissedildiğinde arkadaşlara sarılmak karşı taraf için hoş olmayan bir durumdur. Eşinizin yada sevgilinizin arkadaşları ile de zaman geçirmek ve problemleri konuşarak çözümlemeye çalışmak onun size olan sevgisini artıracaktır.

Toplumumuzda pek kimse söylemeye cesaret edemese de; cinsel doyumsuzluklar da kavga sebeplerindendir. Çiftlerin seks hayatındaki orantılı gidişat mutluluğun önemli faktörlerindendir. Yatakta geçirilen süre sonunda taraflardan birinin mutsuz olması her iki tarafı da derinden etkiler. Eşlerin birbirlerinin vücutlarını iyi tanımaları onlara yol gösterici olacaktır. Çeşitli oyunlarla ve seksi iç giyim ürünleri ile gecelerini eğlenceli hale getirmeleri; kavgaların daha başlamadan bitmesine sebep olacaktır. Yeniliklere açık bir yatak odası, iç giyim hatta, fantazi iç giyim ürünlerinin de desteği ile beklentilerin üzerinde bir mutluluğa yelken açacaktır.


''İlişkilerde Söylenen Pembe Yalanlar'' isimli makalemiz de ilginizi çekebilir.