Ten Uyumu ve Önemi

Uzmanlar bir ilişkinin mükemmel olabilmesi için üç şeyin şart olduğunu söylüyorlar: Ruhsal uyum, cinsel uyum ve fiziksel uyum. Bunların hepsi bir araya geldiğinde ise ten uyumu ortaya çıkıyor. Bu üçlemeden herhangi biri eksik olduğunda ilişki aksamaya ve sorunlar çıkmaya başlıyor. Ten uyumu erkekler tarafından sadece cinsellik olarak algılansa da aslında farklı birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluşuyor. Zevk alma - verme, çekicilik, koku, hayal, gözlerin parlaması ve anın büyüsü bunlardan bazılarıdır.

Ten uyumu aşk ateşinin yakılması için çıra vazifesi görür. Ateşin yakılması için koku, his, dokunma, tat ve renk gerekir. Bunlar bir araya geldiğinde vücutta bir takım değişiklikler olmaya başlar. Kalp ritminde hızlanma, vücut ısısında artış, cinsel organlarda kıpırdanma ve fark edilemeyen bir takım vücut salgıları bunlardan bazılarıdır. Taraflar birbirlerini daha çekici hissetmeye başlarlar. Çiftler için artık zaman durur ve dış dünya ile bağlar koparılır. Tensel uyum beraberinde cinsel uyarılmayı getirir.

Bilim adamları ten uyuşmazlığı ile ilgili çalışmalarına son hızla devam ediyorlar. Uyumun sağlanması için gereken madde vücut tarafından her istendiğinde salgılanamıyor. Tüm fonksiyonlar beyin tarafından organize edilmektedir. Beyinin uyarılması için çiftlerin ilişkileri ve aşkları konusunda karşılıklı olarak konuşmaları, hislerine aynı anlamları yüklemeleri gerekmektedir. Bu sayede eskiden fark etmedikleri ve yeniden keşfedecekleri birçok şeyin ilişkilerine katkıda bulunduğunu hissedeceklerdir.


''Erkeğin Evlilik Kriterleri'' isimli makalemizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz!