Kırmızı Giymek

Batıda ve Çin’de kırmızı giymek, özellikle de yılbaşı arifesinde önem arz ediyor. Aslında kırmızının sembolik bir değeri yok. Yalnızca iyi şans getireceğine inanılmaktadır. Avrupa’nın güney ülkeleri olan İtalya ve İspanya’da kırmızı renkli bir sütyen yada pantolon giymek son derece önemli bir gelenektir. Latin Amerika ülkelerinde ise; biten yılın ardından gelen yeni yılı aşk kokan taze çiçek bahçeleri gibi karşılamak için kırmızı iç çamaşırı giymenin önemine inanmaktadırlar. Batı ülkelerinden bütün dünyaya yayılan bu gelenek; artık bütün kesimler tarafından kabul görmekte ve denemekten zarar gelmeyeceği için herkes tarafından benimsenmektedir. Neden kırmızı renk tartışıla dursun, iç giyim ve fantazi iç giyim sektörünün en çok talep alan ve en çok üretilen rengi kırmızıdır.

Uzmanlar herhangi bir rengin etkisine inanarak yapılan davranış ve düşüncelerin olumlu etkiler bıraktığı konusunda hem fikirler. En ilkel kabilelerden en modern toplumlara kadar bu gerçek değişmemektedir. Erkekler kırmızı kıyafet giyen bir kadın gördüklerinde (iç çamaşırı olması şart değil) hemen ilgilerini o yöne kaydırmaktadırlar. Aynı durum kadınlar için de geçerlidir. Kırmızılı bir kadın erkeklerde olduğu kadar kadınların da ilgisini üzerine toplamaktadır. En basit yöntemle söylemek gerekirse kırmızıyı sevmeyen insan yok denilebilir.

Kırmızı; aşk, tutku ve sevginin rengidir. Bunlardan ayrı tutulamayan diğer önemli faktör ise cinselliği çağrıştırıyor olmasıdır. Kırmızı bir ayakkabı, kırmızı bir ruj, kırmızı bir ateşli iç çamaşırı yada kırmızı bir spor araba… Hepsi insanlarda aynı etkiyi bırakmaktadır. Bu etkiyi iyi bilen film sektörü, Hollywood’da bol bol kırmızıyı insanların gözüne sokmaktadır. Pretty Woman filminde Julia Roberts’ın giydiği kırmızı fantazi elbise hala hafızalarda tazeliğini korumaktadır. 


Bu konu ilginizi çektiyse ''Yılbaşında Kırmızı Giymek'' başlıklı makalemizi de buradan okuyabilirsiniz!