Bölge Bölge Kadın Göğüs Büyüklükleri

Ülkemiz iç giyim firmalarından biri yaptığı araştırma ile bölge bölge, şehir şehir kadınlarımızın meme büyüklüğünü, sütyen ve iç giyimdeki tercihlerini inceledi ve Türkiye'nin meme haritasını çıkardı. Bunu neden yapmışlar diye soracak olursanız; üretim ve sevkiyatlarını bu doğrultuda yaparak üretim maliyetlerini düşürmek, gereksiz zaman ve nakit kaybını engellemek... Karadeniz bölgesi için ayrı, Ege bölgesi için ayrı, Marmara bölgesi için ayrı renk ve büyüklükte sütyen tasarlıyorlar.

Peki neler var bu araştırmanın içeriğinde?

Türkiye'nin en büyük memeli kadınları biraz da iklim yapısından dolayı Doğu Anadolu bölgesinde. Sarkma tehlikesinden olsa gerek daha toparlayıcı ve memeyi saran modellere önem veriyorlar. Günlük tercihleri klasik modeller ama özel ve fantazi iç giyim ürünleri en çok bu bölgeden talep görüyor.

Marmara bölgesinin kadınları daha küçük ve orta boy göğüs yapısına sahip. Fonksiyon onlar için olmazsa olmaz. Dolgulu modelleri daha çok tercih ediyorlar. Ama göz ardı ettikleri bir hata var, gece uyurken bile sütyenlerini çıkarmıyorlar.

Ege bölgesinde ise kadınlar iç giyime son derece önem veriyorlar ve bunu dış giyimin bir parçası olarak görüyorlar. Sıcak Ege yazında sütyen takmayı pek tercih etmiyorlar. Daha hafif ve askısız modelleri tercih ediyorlar.

Karadeniz bölgesinde belli bir standart yakalamak zor. Her beden, renk ve model tercih edilebiliyor.

İç Anadolu ülkemizin genel yapısına uygun olarak meme büyüklüğünde ortalama bir çizgide seyrediyor. Günlük kullanımda rahat modeller tercih ediliyor. Fantazi iç giyimde ise Güneydoğu'dan sonra en çok talep bu bölgeden geliyor.

Araştırmadaki ilginç sonuçlardan biri de; elli yıl öncesine göre dünya genelinde kadınların meme yapısında genel bir büyümenin olması. Bu büyümenin birden fazla sebepleri var tabi: Son zamanlarda hormonlu yiyeceklerin hayatımıza iyice girmiş olması, kimyasal ürün kullanımındaki artış, doğal beslenememe ve küresel ısınmadan kaynaklanan iklim değişikliği başlıca sebepler olarak gösterilebilir. Ve son olarak; estetik ameliyatlardaki artışla beraber kadınların cesurca ve sıklıkla silikon yaptırıyor olmaları.

Bundan 10 yıl önce kadınlar iç giyime gerekli önemi vermediğinden olsa gerek üretici firmalar 5 bedende üretim yaparlardı. Ama şimdi durum öyle değil. Artık bayan iç giyimi12 beden olarak üretiliyor ve her bedenin farklı ölçü, desen ve rengini bulmak mümkün. Alışveriş merkezlerindeki artışla beraber erkekler de artık eşlerine, sevgililerine iç giyim ürünü almakta zorlanmıyorlar.


Hangi vücut Tip Nasıl Giyinmeli konulu yazımızı BURADAN okuyabilirsiniz.